Hádzaná: Prešov v Niši so zabezpečenou obranou, Lamaš zverencom verí

06.10.2006 Celý región

Prešov 6. októbra (TASR) - V sobotu čaká hádzanárov Tatrana Prešov odvetný zápas druhého kola Pohára EHF v Srbsku a po domácom víťazstve 31:22 nad Jugopetrol...
Prešov 6. októbra (TASR) - V sobotu čaká hádzanárov Tatrana Prešov odvetný zápas druhého kola Pohára EHF v Srbsku a po domácom víťazstve 31:22 nad Jugopetrolom Željezničar Niš má slovenský vicemajster celkom slušnú šancu postúpiť do ďalších bojov.

Šarišania ako jediný extraligový tím dokázal v generálke na \"Európu\" vyhrať (Sečovce – Považská Bystrica 27:24, Topoľčany – Košice 32:20), čo prekvapilo aj ich trénera Romana Lamača. \"Majster sa už nejaký čas trápi, čo udivuje aj mňa. No a debakel Košíc, to je pre mňa osobne čosi neuveriteľné, \" povedal Lamač. Kormidelník východniarov sa na túto tému viac vyjadrovať nemienil, skôr sa rozhovoril o štvrtkovom víťazstve 31:28 nad Novými Zámkami, v predohrávke šiesteho kola najvyššej súťaže. \"Veľmi si tento výsledok cením, bojovali sme nielen proti domácim hádzanárom, no tiež proti rozhodcom. Od 50. minúty bola už ale naša prevaha na ihrisku celkom evidentná. Boli sme lepší, čo priznali po skončení zápasu aj Novozámočania, \" dodal.
V spomínanom stretnutí mal žalúdočné problémy Huňady, kvôli červenej karte nedohral Marušák, ostatných R. Lamač za výkony pochválil: \"Pekár, Mikéci a Urban zahrali veľmi dobre, Fuňak predviedol svoj štandard. Mladý Mokriš, aj keď nebol takou hviezdou ako v domácom dueli s Nišom, nič nepokazil a spokojný som aj s jeho tromi gólmi\".
Zeleno-bieli majú pred sobotňajšou odvetou deväť gólov navrch. Mladý tréner svojim zverencom preto verí. \"Opäť budeme vychádzať z obrany 0-6 a spoliehať sa na rýchle protiútoky. Dúfam, že od sobotňajšieho večera budeme mať vážny dôvod zaujímať sa o žreb tretieho kola súťaže, \" uzavrel.
 

Vyberte región